Brankin kutak
Dariov kutak
Profesionalci savjetuju
Blog mladenaca
Imenik usluga
Vjenčanja Divlje vode Dijeta

Zaručili ste se? Sljedeći korak je...

Vjenčanje SnovaNakon prošnje ili zajedničke odluke o ulasku u brak, postavlja se pitanje – što prvo obaviti?

U ovom članku pročitajte koje stvari prve morate napraviti nakon zaruka kako biste bili sigurni da krećete u pravome smjeru organizacije vašeg vjenčanja iz bajke.1. Uživajte :)

Ovo su trenuci koji se neće ponoviti, zato si dopustite da uživate u njima. Uzmite si par dana kako biste maštali o onome što želite, pričali o datumu vjenčanja i tome kako bi ono izgledalo. Nakon početnog perioda radosti i euforije, potrebno je malo "stati na loptu" te realno razmotriti i isplanirati sljedeće korake.

2. Podijelite vijest sa roditeljima i najbližima

Nepisano je pravilo da se o zarukama prvo obavještavaju roditelji, a zatim rodbina, prijatelji, kolege… Nakon početnih vijesti možete isplanirati međusobno upoznavanje roditelja. Također, ovo je prikladno vrijeme da o svojim planovima obavijestite prijatelje za koje želite da vam budu kumovi te ih zamolite da vam ukažu čast kumstva. Što ih ranije pitate, to ćete moći više očekivati njihovu pomoć i podršku pri organizaciji vjenčanja.

3. Odlučite osnovne detalje o vjenčanju: malo ili veliko vjenčanje, datum i budžet

Bitno je da se odmah na početku usuglasite koliko gostiju ćete imati. O tome ovise vaši daljnji planovi u vezi traženja restorana za svadbenu večeru, jer nije svejedno da li tražite prostor za 50 ili 250 ljudi.
Što se datuma tiče, izaberite jedan glavni i nekoliko rezervnih, ili barem godišnje doba kada biste se htjeli vjenčati, tako da prema tome možete suziti pretragu restorana koji su slobodni u tom periodu.
Bitna stavka je i odrediti budžet. Odlučite kako ćete financirati vjenčanje, jer mnogo toga morate platiti unaprijed (primjerice kapare se plaćaju odmah pri rezervaciji gotovo svih usluga i restorana, kupnja odijela, vjenčanice, izrada pozivnica i zahvalnica i sl.) Raspitajte se o cijenama usluga, a tome će vam uvelike pomoći iskustva naših forumašica Foruma Vjenčanje snova na temi: Troškovi vjenčanja - vaš vjenčani budžet.

4. Rezervirajte restoran, band i fotostudio što ranije

Ako ste obavili prethodna tri koraka, razmotrite što trebate rezervirati odmah kako biste odahnuli i znali da je vaš datum "siguran". Primjerice neki popularniji restorani rezervirani su i preko godinu dana unaprijed, slična stvar vrijedi i za popularnije bandove ili fotostudije. Nekako se uvijek kreće od rezervacije restorana, pa se odabire band i fotograf, ali vi možete i obrnuto. Bitno je da te tri stavke riješite što ranije u planiranju jer iskustva govore da su to stavke koje mladenci prvo rješavaju.

5. Počnite se baviti zabavnim detaljima

Najljepši dio planiranja vjenčanja (iako ponekad vrlo stresan) su estetski detalji: izbor vjenčanice, izbor boja i teme vjenčanja, odabir stila pozivnica i zahvalnica.
Prvo pregledajte slike vjenčanica, pozivnica i dekoracija koje vas mogu inspirirati, a onda donesite konačnu odluku.

Check lista za vjenčanje

6. Vodite check listu/planer vjenčanja

Na našem portalu besplatno na svoje računalo možete skinuti i zatim isprintati check listu zadataka koji vas vode kroz planiranje vjenčanja.
Bez obzira da li vaši vremenski okviri odgovaraju onima na check listi, ona će vam uvelike pomoći jer za svaki obavljeni zadatak samo stavite kvačicu – bez obzira kada ste ga obavili, a ostali zadaci će vas podsjećati što još treba učiniti.

Portal Vjenčanje snova želi vam ugodnu i što manje stresnu organizaciju vjenčanja!


Pripremila: Branka Biščan, 27.2.2009.

Povezani članci i teme:


Pošalji prijatelju Dodaj u Favorites/Bookmarks Ispiši Podijeli na Facebooku Objavi na Twitteru Pošalji na Delicious Objavi na MySpace Preporuči na Stumbleupon
Imenik djelatnosti, usluga i proizvoda za vjenčanje Angelus art
Restoran Laguna
Marketing
Kozmetički studio La Verne
Zaručili ste se? Sljedeći korak je...
Informacije o sklapanju braka i potrebnim dokumentima
Preuzmite predložak kartica s imenima za stolove
Savjeti za darivanje mladenaca
Download: bojanka i slikovnica za male goste
Brankin kutak: Kako odabrati boje, temu ili stil vjenčanja?
Dariov kutak: 50 originalnih načina kako zaprositi