Brankin kutak
Dariov kutak
Profesionalci savjetuju
Blog mladenaca
Imenik usluga
Vjenčanja Divlje vode Dijeta

Vodič kako i kada primijeniti temu vjenčanja

Kada primijeniti temu vjenčanjaPrva stvar koju moramo definirati jest da želite vjenčanje sa stilom, a ne vjenčanje koje izgleda kao da je preliveno kantom boje. Da biste ostvarili najbolji efekt i savršenu mjeru boje i detalja, krenite od 6 osnovnih vjenčanih elemenata koji se usklađuju sa temom vjenčanja.

Pozivnice:

One su gostima prvi nagovještaj teme vjenčanja. Bez obzira da li su u pitanju boje ili kombinacija boja i elemenata, ono što ste odabrali za temu ovdje prvo dolazi do izražaja. I najsitniji detalji su bitni: font slova, (ne)ozbiljnost teksta, jednostavnost ili originalnost pozivnice… sve to je gostima uvod u priču vašeg vjenčanja. Klasičnom pozivnicom i crveno-bijelom kombinacijom dajete do znanja da očekuju tradicionalno vjenčanje, a vrckastim tekstom i kombinacijom tirkizne, narančaste i žute nagoviještate ležerno vjenčanje sa tropskom temom – i tako postoji bezbroj mogućnosti.

Cvijeće i dekoracija prostora:

U današnje vrijeme moguće je napraviti cvjetne aranžmane u gotovo svakoj boji, prateći bilo kakvu shemu boja, no pitanje je da li je u vaše doba godine to cvijeće dostupno i koliko košta. Baloni i trake organdija i tila u odabranoj boji uvijek su dobar izbor za odabir povoljnijih dekoracija u svim bojama. Ne smijemo zaboraviti i ostale detalje poput svijeća u boji, umjetnih latica, kristalića i staklenih kamenčića koje se može nabaviti u svako doba godine po prihvatljivim cijenama.

Vjenčanica i haljina iza ponoći:

Umjesto tradicionalne bijele haljine, sve je popularnije odabrati vjenčanicu u bojama vjenčanja. Ja neću ići tako daleko u preporuci, mislim da je sasvim dovoljno na vjenčanicu staviti neki detalj u boji vjenčanja poput satenske trake oko struka, broša, narukvice, ili odabrati haljinu iza ponoći u skladu sa temom vjenčanja. Također, vjenčanica svojim krojem mora odgovarati stilu vjenčanja, krinolina je definitivno loš izbor za vjenčanje na plaži.

jastučić za prstenje

Jastučić za prstenje:

Jedan divan detalj koji se može personalizirati. Bez obzira da li bio u potpunosti napravljen u bojama vjenčanja ili se na njega naknadno stavi satenska traka, prišivaju ukrasi ili veze monogram, jastučić za prstenje je još jedan od elemenata gdje si možete dati oduška sa temom vjenčanja.

Torta:

Za današnje slastičare nebo je granica u slaganju boja i ukrasa na svadbenoj torti. Iskoristite to i naručite svadbenu tortu iz snova.

Zahvalnice/darovi za goste:

Ukoliko ste se odlučili za klasične zahvalnice sa slikom, najbolje bi bilo da su u istom stilu kao i pozivnica. Ako darujete goste konfetama ili nekom drugom sitnicom, pobrinite se da ambalaža (ili čak sadržaj) odgovara temi vjenčanja. To je posljednja i ključna stvar s kojom stavljate točku na kraj vaše tematske priče.

Nakon što ste ovim elementima dodali temu, razmislite možete li to još učiniti negdje drugdje: npr. zamolite kumu ili djeveruše da se odjenu u određenu boju, mladoženja neka odabere prsluk i kravatu u tonu koji prati temu vjenčanja, umjesto klasičnih bijelih cipela kupite one u odabranoj boji, sitnice poput podvezice i knjige gostiju također se mogu uskladiti.
No, potrebno je još jednom napomenuti: razmislite da li je ukusno i da li je nužno dodati još boje ili detalja. Najčešće je sasvim dovoljno primijeniti temu i boje u navedenih 6 elemenata, a ovisno od slučaja do slučaja, sve izvan toga može izazvati suprotan efekt odnosno – nimalo simpatično pretjerivanje.

Ukoliko niste sigurni, posavjetujte se sa objektivnom kumom, majkom ili prijateljicom, ponekad pomaže da netko sa strane odredi mjeru i iskreno kaže "Mislim da je dosta roze!".

Pripremila: Branka Biščan, 22.1.2009.

Povezani članci i teme:


Pošalji prijatelju Dodaj u Favorites/Bookmarks Ispiši Podijeli na Facebooku Objavi na Twitteru Pošalji na Delicious Objavi na MySpace Preporuči na Stumbleupon
Imenik djelatnosti, usluga i proizvoda za vjenčanje Angelus art
Restoran Laguna
Marketing
Kozmetički studio La Verne
Zaručili ste se? Sljedeći korak je...
Informacije o sklapanju braka i potrebnim dokumentima
Preuzmite predložak kartica s imenima za stolove
Savjeti za darivanje mladenaca
Download: bojanka i slikovnica za male goste
Brankin kutak: Kako odabrati boje, temu ili stil vjenčanja?
Dariov kutak: 50 originalnih načina kako zaprositi