Brankin kutak
Dariov kutak
Profesionalci savjetuju
Blog mladenaca
Imenik usluga
Vjenčanja Divlje vode Dijeta

Pravila kod planiranja i organizacije vjenčanja

Planiranje i organizacija vjenčanjaOrganizacija vjenčanja može biti vrlo zabavna i za mladenku i mladoženju, no najčešće se organizaciji i planiranju vjenčanja posvećuju mladenke. Iako iz prve planiranje izgleda lako, ono svejedno zahtijeva mnogo energije i uloženog truda. Za neke mladenke organizacija vjenčanja postane cjelodnevno zanimanje, u potpunosti im preuzima život i slobodno vrijeme. Kako biste to izbjegli i bezbolno organizirali svoje vjenčanje, slijedite ovih nekoliko osnovnih pravila:

1. Što god učinili, ostanite svoji
Ako želite malo vjenčanje i niste tip za raskošne ceremonije, nema smisla da to sada mijenjate. Ako želite vjenčanje na točno određen način i u određenom stilu koji odražava vašu osobnost, učinite ga takvim. Najljepša vjenčanja su ona koja odražavaju stil i osobnost samih mladenaca.

2. Budite razumni s novcem
Odmah odredite svoj vjenčani budžet, realno i uzevši u obzir sve mogućnosti bez zaduživanja. Postavite si pitanja što želite, bez čega možete? Ujedno ne dopustite da vas ponese ludilo vjenčanja i da prečesto ne padnete u zamku isprike "vjenčanje je jednom u životu, ne treba štedjeti".

3. Budite otvoreni prema idejama i savjetima
Pitajte nedavno vjenčane prijatelje ili članove obitelji što bi oni napravili drugačije da danas organiziraju svoje vjenčanje. Učite iz njihovih grešaka i dobrih odluka.

4. Mladenke, budite spremne zatražiti i primiti pomoć
Uključite svog zaručnika u organizaciju i raspodijelite obveze. Od velike pomoći mogu vam biti i majka, i kuma, te ostali članovi obitelji.

5. Opustite se
Ne dopustite da organizacija vjenčanja preuzme preveliki dio vašeg života. Također nemojte dopustiti da vam se međusobni razgovori svedu samo na diskusije o sali za vjenčanje ili koje ćete pozivnice odabrati.

Na kraju zapamtite bitnu stvar: postoji vjerojatnost da neće baš sve ići onako kako ste planirali ili da se baš na dan vjenčanja nešto izjalovi – no to vjerojatno, osim vas, neće nitko primijetiti. Vaši uzvanici dolaze da bi s vama proslavili dan vašeg vjenčanja, a ne proučavati eventualne pogreške ili propuste. Zato, uživajte zajedno s njima.


Pripremila: Branka Biščan, 6.3.2010.

Povezani članci i teme:


Pošalji prijatelju Dodaj u Favorites/Bookmarks Ispiši Podijeli na Facebooku Objavi na Twitteru Pošalji na Delicious Objavi na MySpace Preporuči na Stumbleupon
Imenik djelatnosti, usluga i proizvoda za vjenčanje Angelus art
Restoran Laguna
Marketing
Kozmetički studio La Verne
Zaručili ste se? Sljedeći korak je...
Informacije o sklapanju braka i potrebnim dokumentima
Preuzmite predložak kartica s imenima za stolove
Savjeti za darivanje mladenaca
Download: bojanka i slikovnica za male goste
Brankin kutak: Kako odabrati boje, temu ili stil vjenčanja?
Vjenčane nedoumice: odabir i promjena prezimena
Davanje kapare i plaćanja prije vjenčanja
Ideje i savjeti za prvi ples mladenaca
Dariov kutak: 50 originalnih načina kako zaprositi