Brankin kutak
Dariov kutak
Profesionalci savjetuju
Blog mladenaca
Imenik usluga
Vjenčanja Divlje vode Dijeta

Ideje i savjeti za prvi ples mladenaca

Ideje i savjeti za prvi ples mladenacaPrvi ples mladenaca jedan je od najčešćih i najviše iščekivanih običaja na samom vjenčanju. Tradicionalno, za prvi ples se pleše bečki valcer no sve češće mladenci odabiru engleski valcer, dvokorak ili discofox, a u posljednje vrijeme trend su latinoamerički te neobični i zanimljivi plesovi puni koreografije ili iznenađenja.
Da biste odabrali pjesmu ili što plesati za prvi ples trebate uzeti nekoliko stvari u obzir:

- Plesne sposobnosti vas kao para i eventualnu volju za učenjem novih plesnih koraka – ukoliko jedno od vas dvoje ne zna plesati, bilo bi dobro da krenete u plesnu školu i završite barem osnovni tečaj. To će vam pomoći ne samo kod prvog plesa nego i kod svih ostalih plesova na vjenčanju, barem da naučite valcer i discofox, plesove koji se najčešće plešu. Nemate li želju učiti plesati odaberite neku laganiju pjesmu uz koju se možete samo zagrliti i ljuljati u ritmu.

- Dužina, težina i oblik vjenčanice– vjenčanica vas može sputavati pri izvođenju određenih plesnih koraka, brže glazbe ili uvježbane koreografije. Razmislite koliko dobro ćete se moći kretati u vjenčanici, hoće li vam se zaplitati i da li ćete se osjećati ugodno dok plešete. Također je dobro napomenuti da se pripazi kod izbora vjenčanice bez naramenica kako gornji dio ne biste stalno povlačili prema gore.

- Običaji na vjenčanju, radi li se o tradicionalnom ili modernom vjenčanju – poznat je običaj da se u toku prvog plesa pozivaju roditelji i kumovi da se pridruže na plesnom podiju. Ukoliko spremate posebnu koreografiju, bilo bi ih dobro obavijestiti da prvi ples plešu samo mladenci.

Svoj prvi ples možete učiniti još ljepšim ukoliko unajmite aparat za balončiće od sapunice, pripremite balon eksploziju ili sjajne konfete. Pogledajte nekoliko originalnih ideja za prvi ples, od koreografije iz filmova Prljavi ples i Triller sve do plesova sa iznenađenjem na pola pjesme.


12.12.2009.

Povezani članci i teme:


Pošalji prijatelju Dodaj u Favorites/Bookmarks Ispiši Podijeli na Facebooku Objavi na Twitteru Pošalji na Delicious Objavi na MySpace Preporuči na Stumbleupon
Imenik djelatnosti, usluga i proizvoda za vjenčanje Angelus art
Restoran Laguna
Marketing
Kozmetički studio La Verne
Zaručili ste se? Sljedeći korak je...
Informacije o sklapanju braka i potrebnim dokumentima
Preuzmite predložak kartica s imenima za stolove
Savjeti za darivanje mladenaca
Download: bojanka i slikovnica za male goste
Brankin kutak: Kako odabrati boje, temu ili stil vjenčanja?
Dariov kutak: 50 originalnih načina kako zaprositi