Brankin kutak
Dariov kutak
Profesionalci savjetuju
Blog mladenaca
Imenik usluga
Vjenčanja Divlje vode Dijeta

Zaruke kao muška stvar

Zaruke kao muška stvarDa li je pred vratima i taj dan? Pitanje koje, prije ili kasnije, stane ispred svakog od nas. Naravno, odgovor na to pitanje znate samo vi. No, jedno je sigurno, a to je da nitko ne želi srljati u nešto što vam se, pretpostavljam , događa po prvi put u životu. Stoga bi trebalo o nekim stvarima u vezi zaruka i prosidbe unaprijed donijeti odluku i dobro razmisliti o svemu što će se, i što bi se moglo, dogoditi.

Prva stvar u kojoj ćete se, kao muška strana veze, osjećati pomalo nesigurno i prestrašeno je sama prosidba voljene osobe. Kako to izvesti, a da sve izgleda onako ste si to tisuću puta prevrtali u mislima? Ni sam se nisam još odlučio kako, ali ću vam za slijedeći članak odabrati nekoliko najzanimljivijih i originalnih primjera prosidbi.

Kako se obući i kamo otići za ovu prigodu? Moje mišljenje je da nije nužno da bude neko fascinantno mjesto, ili da se morate odjenuti kao za krabuljni ples. U svakom slučaju, bilo bi poželjno lijepo se obući jer će te možda otići na neku intimnu večeru ili slično. Ne trebate izvoditi nepotrebne akrobacije kojima inače niste skloni, ali ako želite eksperimentirati vama je na volju, samo nemojte pretjerati. Potrudite se da se vaša draga osjeća ugodno i bezbrižno, po mogućnosti da ne nasluti što će te izvesti. Kad se sve to, napokon, dogodi nemojte ništa ubrzavati. Pustite neka sve ide svojim tokom. Magični trenuci se znaju i sami od sebe dogoditi.

Što se tiče roditelja, možete prirediti skupnu večeru sa svojim roditeljima i roditeljima svoje drage na kojoj će te im, zajedno sa voljenom, reći radosnu vijest, ili možete, jednostavno, uz kavicu, čaj ili piće, u pomalo intimnom okruženju, obznaniti vijest o zarukama. Ako imate nekakvu svoju viziju kako to napraviti, samo naprijed jer zaruke su nešto što ne možete zatajiti, a ne bi bilo ni prigodno.

Oko prstena je uvijek velika debata. Kakav? Koliko velik? Da li uopće prsten? Ja osobno mislim da ću, ako ću kupovat prsten bez njenog znanja, sam izabrati prsten. Postoji mogućnost da pozovete osobu koja vašu dragu jako dobro poznaje i koja poznaje njen ukus kako bi vam pomogla u sužavanju izbora. Ipak mislim da konačan izbor mora biti vaš. Sa druge strane možete odstupiti od tradicije i pokloniti joj u znak zaruka ogrlicu, narukvicu ili nešto čega ste se sami dosjetili.

Vjenčanje Snova

Što se tiče cijene prstena, postoje male nedoumice. Potrošiti puno ili malo? To je Vaša osobna procjena. Trebali bi razgledati mogućnosti i ponude. Dajte sebi volje i vremena za odabir i uskladite ga sa svojim mogućnostima. Ipak, imajte na umu da se zaruke događaju samo jednom u životu (bar u većini slučajeva) i da na taj način želite pokazati voljenoj osobi koliko ju volite i cijenite. Ne kažem da se razbacujete novcem kojeg u stvari nemate, ali nemojte nipošto biti škrti i sitničavi.
U slučaju da ćete sami birati zaručnički prsten, imate jedan mali problem: veličina prsta vaše drage. Na žalost, ja mislim da Vam ostaje samo jedna varijanta. Učinit će vam se pomalo nezgodno i nespretno. Naime, morat će te posegnuti, kriomice, u njenu ladicu sa nakitom i privremeno posuditi jedan od njenih prstena, kako bi zlatar mogao odrediti veličinu prstena koja je potrebna za prstić vaše drage. Naravno, kad to obavite vratit će te prsten u njenu ladicu za nakit, isto tako da ne primijeti, i vi ste svoje što se tiče kupnje prstena obavili. Ne brinite se zbog veličine prstena jer se sa većinom zlatara, sasvim normalno, može dogovoriti korigiranje veličine prstena.

Da li srebro, bijelo zlato, zlato ili nešto četvrto? Odlučite sami, ali imajte na umu ukus vaše drage. Saznajte koju vrstu i boju plemenitih metala preferira. Srebro je otmjeno, čisto i u svakom slučaju lijepo. Puno je jeftinije od, recimo, bijelog zlata. Moj bi uži izbor bio bijelo zlato. Ono je graciozno i otmjeno. Razlika između srebra i bijelog zlata? Iskreno, nemam pojma. Meni bijelo zlato izgleda savršeno za moju dragu.

Što se tiče svih detalja prosidbe, proučite sve mogućnosti, varijante i ponude. Dajte si dovoljno vremena, i vjerujte mi, tada nećete pogriješiti u izboru. Što god učinili, vaša draga se udaje za vas, a ne za nešto što će te joj pokloniti ili kupiti, ili za nešto što će te napraviti za nju. Najviše što joj možete dati ste joj već, vjerujem, dali. A to je ljubav, neprocijenjeno blago i dijamant koji treba njegovati i čuvati.

Pripremio: Dario Jagatić, 20.4.2008.

Povezani članci i teme:


Pošalji prijatelju Dodaj u Favorites/Bookmarks Ispiši Podijeli na Facebooku Objavi na Twitteru Pošalji na Delicious Objavi na MySpace Preporuči na Stumbleupon
Imenik djelatnosti, usluga i proizvoda za vjenčanje Angelus art
Restoran Laguna
Marketing
Kozmetički studio La Verne
Zaručili ste se? Sljedeći korak je...
Informacije o sklapanju braka i potrebnim dokumentima
Preuzmite predložak kartica s imenima za stolove
Savjeti za darivanje mladenaca
Download: bojanka i slikovnica za male goste
Brankin kutak: Kako odabrati boje, temu ili stil vjenčanja?
Dariov kutak: 50 originalnih načina kako zaprositi