Brankin kutak
Dariov kutak
Profesionalci savjetuju
Blog mladenaca
Imenik usluga
Vjenčanja Divlje vode Dijeta

Kako odabrati boju, temu ili stil vjenčanja?

Odabir teme vjenčanjaVaše vjenčanje, kao velika (ili intimna) proslava vašeg zajedništva i ljubavi, izborom mjesta, cvijeća i pozivnica reflektira vaš stil i vašu osobnost. Razmišljali vi o temi vjenčanja u toku planiranja ili ne, ona će se sigurno suptilno provlačiti kroz neke detalje koje ste izabrali, ili boje kojima ste se priklonili. Tema ili stil vjenčanja i jest to, ceremonija obojena onim detaljima koji se vama sviđaju.

Ovisno o vašim željama, tema vjenčanja može biti određena kombinacija boja, neki detalj koji se provlači kroz vjenčanje, događanje, film, čak vaš omiljena životinja ili povijesno razdoblje. Ponekad se više elemenata ispreplete, pa budete svjedoci prekrasnom vjenčanju gdje su tema vjenčanja bile boje crvena i bijela, ali sve to kombinirano sa morskom temom u obliku školjki, vaza sa pijeskom i motivima zvjezdača i ribica na pozivnicama.

U današnje vrijeme mladenke sve više obraćaju pažnju izboru teme vjenčanja jer žele da im je cijelo vjenčanje od pozivnica do torte i zahvalnica u istom stilu. Organizacija vjenčanja snova dobiva novi zalet kroz neograničeni izbor kombinacija boja i detalja. Inspiraciju za temu možete naći svuda oko sebe, a veliki izbor inspiracijskih slika i ideja po temama već imate predložene na našem Forumu (slobodno nam se tamo pridružite, registracija i korištenje je besplatno!)

O bojama kao temi vjenčanja možete čitati u posebnom članku, a ovdje bih se još pozabavila drugim originalnim idejama. Razmislite malo što vas veseli, što vas povezuje, što osobito volite…
Inspiraciju za temu vjenčanja možete naći u svom omiljenom filmu na način da pozivnice i zahvalnice liče na filmske plakate, a slike na zahvalnicama imitiraju vaše omiljene scene iz tog filma. Možete koristiti popularne citate iz tog filma, a kao uvodnu pjesmu za ulazak u salu može vam biti melodija iz tog filma.
Ako ste sretnici koji mogu organizirati svadbenu večeru na otvorenom ili u tople ljetne mjesece, zašto ne iskoristiti Španjolsku kao temu vjenčanja? Vatreni ritmovi flamenca, crvena boja, lampioni, lepeze, mnoštvo čipke i cvijeća obilježja su ove teme. Za zaljubljenike u ovu temu složila sam mali inspiracijski kolaž:
Vjenčanje snova
Za mornare u duši tu je i morska tema koja se može odraditi u nekoliko varijanti i načina: nautička tema sa klasičnim mornarskim simbolima (sidro, kolut za spašavanje, mornarske pruge, mornarski čvor) koji se javljaju u tri osnovne boje: plava, crvena i bijela.
Slijedi morska tema na temu lavande, gdje se u svim detaljima upotrebljava ta aromatična biljka, od buketa, do revera umjesto klasičnog ružmarina i naravno, kroz darove za goste u obliku mirisnih jastučića ili lavandinog eteričnog ulja.
Najzad tu je i klasična morska tema sa elementima pijeska, zvjezdača, školjki i ribica, koji se koriste kao detalji kroz cijelo vjenčanje.

Ideja je zaista mnogo, treba samo razmisliti koja tema paše vašoj osobnosti, i koja će vas najbolje predstaviti gostima. Možda je za temu prikladna vaša omiljena boja, a o tome više u sljedećem članku: Izbor boja kao teme vjenčanja

Povezani članci:
Kratki vodič kada primijeniti temu vjenčanja
Izbor boja kao teme vjenčanja

Povezane teme na Forumu:
Galerije slika: vjenčanja u omiljenoj boji


Pripremila: Branka Biščan, 22.8.2008.

Povezani članci i teme:


Pošalji prijatelju Dodaj u Favorites/Bookmarks Ispiši Podijeli na Facebooku Objavi na Twitteru Pošalji na Delicious Objavi na MySpace Preporuči na Stumbleupon
Imenik djelatnosti, usluga i proizvoda za vjenčanje <Angelus art
Restoran Laguna
Marketing
Kozmetički studio La Verne
Zaručili ste se? Sljedeći korak je...
Informacije o sklapanju braka i potrebnim dokumentima
Preuzmite predložak kartica s imenima za stolove
Savjeti za darivanje mladenaca
Download: bojanka i slikovnica za male goste
Brankin kutak: Kako odabrati boje, temu ili stil vjenčanja?
Dariov kutak: 50 originalnih načina kako zaprositi