Brankin kutak
Dariov kutak
Profesionalci savjetuju
Blog mladenaca
Imenik usluga
Vjenčanja Divlje vode Dijeta

Kako zaprositi - 50 originalnih načina (prvi dio)

Vjenčanje SnovaKako ćete pokazati ženi svog života da ju želite zauvijek pored sebe? Kako ju najljepše zaprositi? U potrazi za inspiracijom, našao sam mnogo zanimljivih, neobičnih, ali i neostvarivih i nerealnih načina. Evo mog izbora primjenjivih najljepših 50, na jednom mjestu u ovom članku, a neke originalne izložene ideje su se pojavile u toku pisanja ovog članka.

Tradicionalno, muškarac prosi svoju djevojku nudeći joj zaručnički prsten. Ukoliko ona prosi njega, također može u zalog svoje ljubavi dati neki komad nakita (narukvicu, sat). Ono što nikada ne smijete zaboraviti u vezi prosidbe jest da će ona (ili on) prepričavati svoju priču prijateljima, poznanicima, pa čak i djeci i unucima. A nitko ne voli kada je priča bez zapleta, bez sadržaja. Ne želite valjda da se o vašoj prosidbi priča u jednoj rečenici poput "Svi su nas već gnjavili kad ćemo se oženiti pa me nakon nekog vremena pitao, onako, usput". Dokažite svoju ljubav time što ćete smisliti nešto što ne mora biti skupo, niti će zahtijevati previše akcije… traži se samo malo ljubavi i dobre volje!

1. Napunite kadu za vas dvoje okruženu mirisnim svijećama, a put do kade posipaj ružinim laticama. Prsten čvrsto zavezati za gumenu patkicu ili neku drugu plutajuću figuricu i pusti neka pluta po vodi u njenom smjeru. Pažnja! Paziti da je odvod dobro začepljen da ne bi ostali bez prstena.

2. Napravite put od svijeća-lučica od ulaza u stan do posipanih ružinih latica u obliku srca, a u sredinu srca stavite kutijicu sa prstenom. Najbolje ide uz prigušena svjetla.

3. Dok joj masirate stopala, nataknite prsten na njen mali nožni prst.

4. Pošaljite svoju dragu na lov na blago. Ostavite puno malih poruka sa tragovima po kući, tako da će svaka poruka voditi do sljedeće, sve dok ne pronađe skriveni prsten.

5. Ponekad nije bitno kako se prosi, nego gdje. Zaprosite ju na mjestu gdje ste se prvi put poljubili, gdje ste se upoznali… svaki par ima svoje neko posebno mjesto. Vaša draga će se uvijek sjećati kako ste se sjetili vašeg posebnog mjesta.

6. Zavežite crvenu satensku traku od ulazne kvake do najdaljeg mjesta u stanu (satenska traka može se kupiti u trgovinama tekstilom, hobby shopovima, knjižarama...). Na traku zavežite kartice na koje ste napisali sjećanja ili neke lijepe misli u vezi vaše veze koje će ona čitati kako bude slijedila traku. Na kraju trake čekate ju vi, njena srodna duša, sa prstenom u ruci.

7. Ne morate kupiti prsten. Kupite narukvicu, sat ili slično i ugravirajte na poleđinu "Udaj se za mene!"

8. Uz pomoć prijatelja, snimite prošnju video kamerom. Organizirajte večernje gledanje filmova za vas dvoje i umjesto filma iz videoteke ubacite svoj dvd.

9. Uzmite njen digitalni fotoaparat i povedite prijatelja. Napišite kartone sa riječima (svakom posebno) UDAJ, SE, ZA, i MENE. Slikajte se sa svakim kartonom posebno. Kasnije joj recite da ste posudili njezin fotoaparat i zamolite da vam prenese slike na računalo.

10. Moderna prosidba za ljubitelje sms poruka: sms porukama u obliku zagonetnih uputa dovedite ju do mjesta gdje ju, naravno, čekate s prstenom.

11. Za prave internet surfere: napravite web stranicu sa svojom prosidbom! Besplatna web stranica se može napraviti na svakom koraku (npr. Yahoo-geocities ima čak i jednostavan alat) i onda joj samo na papiriću dajte (ili pošaljite u e-mailu) adresu stranice kao "nešto jako bitno što ste našli za nju na internetu, a moglo bi ju zanimati".

12. Za generalno iznenađenje, nabavite veliku kartonsku kutiju od velikog televizora ili frižidera. Izrežite dno, cijelu kutiju omotajte ukrasnim papirom, stavi veliku mašnu i poruku "Što je u kutiji dobivaš na cijeli život". Donesite kutiju k njoj na posao ili kod kuće i "upakirajte se" prije nego što dođe.

13. Organizirajte putovanje iznenađenja. Spakirajte svoje i njene torbe za vikend, stavite joj povez na oči i odvezite vas na neko romantično mjesto sa hotelom. Dogovorite da vas pri dolasku u hotel čeka otvaranje šampanjca, najbolji trenutak za još jedno iznenađenje: prosidbu!

14. Da li ona čvrsto spava? U toku noći nataknite joj zaručnički prsten na prst, a ujutro ju probudite romantičnim doručkom sa jagodama sa šlagom. To će se činiti kao još jedna romantična gesta dok ne otkrije pravo iznenađenje, prsten na svojoj ruci!

15. Ako živite ili ste na odmoru na moru, odvedite ju na šetnju po plaži. Ondje ćete zajedno naći (na mjestu gdje ste sat vremena ranije zakopali pod izlikom da idete do kioska po novine) bocu s porukom "Udaj se za mene".

16. Na plaži sagradite što ljepšu kulu od pijeska (na sigurnoj udaljenosti od mora). Na vrh ili drugo mjesto na kuli stavite kutijicu sa prstenom i pozovite svoju dragu da se dođe diviti vašem graditeljskom umijeću.

17. Dok vaša draga drijema na plaži, nekoliko metara od nje napišite prosidbu u pijesku ili sastavite riječi od školjki i grančica.

18. Unajmite avion koji će nositi traku sa porukom "Udaj se za mene…. (njeno ime)…(vaše ime)"

19. Povedite ju na romantični privatni panoramski večernji let avionom (ostvarivo preko putničkih agencija), u toku leta ju zaprosite, a nakon leta obavezno neka vas čeka pripremljen šampanjac da to proslavite.

20. Raspitajte se za vožnju balonom koja se sve češće može ugovoriti u cijeloj Hrvatskoj. Zaprosite ju dok ste u zraku (pazite da vam ne ispadne prsten).

21. U filmskom stilu, pred najavljeni večernji izlazak unajmite limuzinu, a vozač neka ju dočeka sa tekstom prosidbe na bijelom kartonu. Glavno iznenađenje je unutar limuzine, vi i vjenčani prsten.

22. Nikako ne zaboravite na klasičnu varijantu koja ide uz svaku prigodu: buket cvijeća i kutijica s prstenom upletena u aranžman na središnje mjesto.

23. Po zimi, napravite u dvorištu velikog snjegovića, potrudite se oko detalja (šal oko vrata, mrkva za nos) a u snješkovom trbuhu izdubite rupu. Trenutak prije nego joj pokažete svoje remekdjelo, u udubinu stavite kutijicu sa prstenom.

24. U knjižari kupite malu knjigu ljubavne poezije. Na prve stranice napišite romantičnu posvetu, a ispod ljepljivom trakom pričvrstite zaručnički prsten.

25. Ukoliko nigdje nemate privatnosti, unajmite sobu u lijepom hotelu u vašem gradu. U sobi pripremite šampanjac, ruže i ružine latice, svijeće i delicije od čokolade. Savršeni ambijent za prosidbu!

Jeste li među ovim idejama našli nešto i za sebe? Ako niste, drugi dio članka i novih 25 ideja kako zaprositi tek slijedi...

Drugi dio članka

Pripremio: Dario Jagatić, 6.5.2008.

Povezani članci i teme:


Pošalji prijatelju Dodaj u Favorites/Bookmarks Ispiši Podijeli na Facebooku Objavi na Twitteru Pošalji na Delicious Objavi na MySpace Preporuči na Stumbleupon
Imenik djelatnosti, usluga i proizvoda za vjenčanje Angelus art
Restoran Laguna
Marketing
Kozmetički studio La Verne
Zaručili ste se? Sljedeći korak je...
Informacije o sklapanju braka i potrebnim dokumentima
Preuzmite predložak kartica s imenima za stolove
Savjeti za darivanje mladenaca
Download: bojanka i slikovnica za male goste
Brankin kutak: Kako odabrati boje, temu ili stil vjenčanja?
Dariov kutak: 50 originalnih načina kako zaprositi