Brankin kutak
Dariov kutak
Profesionalci savjetuju
Blog mladenaca
Imenik usluga
Vjenčanja Divlje vode Dijeta

Detalji čine vjenčanje posebnim...

Detalji čine vjenčanje posebnimOno što mi se uvijek sviđalo u vezi vjenčanja su detalji. Prekrasne stvarčice koje daju poseban duh svakom vjenčanju, sitnice koje zrače originalnošću i karakterom mladenaca.

Iza svakog vjenčanja na kojemu sam bila gost najviše sam pamtila te sitnice (zahvalnice u obliku licitara, prekrasno aranžirane kutijice s bombonima na tanjuru, bogati reveri koji nisu samo ružmarin).

U najblažem obliku se posebni detalji javljaju kod izbora pozivnica i zahvalnica, odnosno konfeta/darova za goste. Ako ste veliki esteta kao ja, onda će vaše vjenčanje snova obilovati sa puno više personaliziranih sitnica i detalja. Zato bih ovdje obratila pažnju na te rjeđe i nesvakidašnje detalje, a pozivnice, zahvalnice i konfete ćemo obraditi na drugom mjestu.

Cijena detalja za posebno vjenčanje

Prvo da riješimo najkritičniju stavku :) Moraju li detalji biti skupi? Moje mišljenje je da ne. Zgodnih detalja, sitnica, ima za svaki cjenovni razred. Ako je nešto skupo ili nedostupno ne znači da treba odustati. Treba: a) pokušati to izraditi sam ili b) naći povoljniju zamjenu. Dobro bi bilo odrediti neki mini budget koliko se smije potrošiti na takve dodatke i držati se toga.

Vjenčanje snova - Dekoracija laticama

Detalji za vjenčanje snova

Od kuda početi? Najbolje od dekoracija, one su nekako najprihvatljivije svima. Uz osnovnu cvjetnu dekoraciju i svijeće prekrasan su dodatak bilo kakvi kamenčići, latice ili školjkice u bojama vjenčanja. Niti jedno od toga nije neki preveliki trošak. Latice se mogu rasuti po cijelom stolu, jer kod njih nije bitno da li će netko staviti čašu gore ili pladanj sa hranom. Naravno preporučaju se umjetne latice jer se prave smežuraju i sparuše kroz cijeli dan bez vode. Umjetne latice se mogu kupiti online za cca 50 kn za pakiranje od 500 kom (uključujući poštarinu) i ima ih u svim bojama. Nekih boja latica ima i u Ikei, za sve koji ionako misle ići do Graza u shopping. Za trošak od primjerice 200 kuna za latice svi stolovi vam mogu biti pravi mali cvjetni vrtovi.

Vjenčanje snova - Dekoracija školjkama

Kamenčići i školjkice također nisu skupi. Prošle godine sam u Konzumu kupovala školjke po 20 kn kutiju, a u svakoj je bilo cca 50 školjki veličine 3-4 cm. Njih se baš ne može rasporediti po cijelom stolu kao latice jer smetaju za pladnjeve i čaše, najbolje je staviti ih oko aranžmana ili svijećnjaka na stolu, možete ih smjestiti po jednu u svaki tanjur pored salvete ili čak koristiti kao držače za kartice s imenima.

Za dekoraciju se mogu koristiti i mini meniji koji dođu iznad ili pored tanjura ili u svaki tanjur. Isprintati ih i ukrasiti možete i sami (neki restorani vam ih čak i poklanjaju besplatno), uglavnom, trošak je minimalan, a ako su u stilu i bojama vjenčanja, lijepo nadopunjavaju izgled stola (a kasnije fino služe kao priručne lepeze za hlađenje).

Vjenčanje snova - Prsten za salvete i mini menu

Dobar izbor su i prsteni za salvete.
Opće je poznato da ne preferiram nikakve labudove, paunove i ostalu floru i faunu napravljenu od salveta, a posebni prsteni za salvete biti će lijep detalj. To ne trebaju biti prsteni od metala ili drveta ako ih ne možete kupiti, mogu biti od svilene trake svezane u mašnu, čipkaste trake, filca i bilo kojeg drugog materijala. U obzir dolaze i omotane niske perli, kristalića, školjki…Trošak je (za najjednostavnije satenske trake) ispod 100 kn i nešto malo vašeg (ili kuminog i maminog) vremena. Ostali materijali se jednako lako i jeftino mogu naći po hobby shopovima.

Najslađi detalj od svih je onaj koji je jestiv.
Svi uzimamo kolače na desetke kilograma, a zašto ne uzeti i malu količinu vaših osobnih, personaliziranih kolačića? Nešto poput američkih cupcakes koje mogu biti u skladu boja vjenčanja ili teme, sa vašim ispisanim inicijalima ili čak datumom vjenčanja. Njih se ne uzima na kilograme nego samo za broj gostiju koji je na vjenčanju. Možete ih postaviti na stolove na mini pladnjevima odvojenim od kolača ili, da još više naglasite njihovu posebnost, mogu se posluživati pojedinačno na desertnim tanjurićima svakom gostu na način da uvedete još jedan mini desert u slijedove večere.

Vjenčanje snova - Personalizirani kolačići

Takvi personalizirani kolačići mogu se naručiti u istim slastičarnama gdje naručujete ostale kolače ili tortu. Dapače, takvi posebni, unikatni kolačići će imati bolji odaziv nego plate kolača koje su cijelu noć po stolovima, izložene dimu i vrućini. Možete ih kombinirati i servirati sa narezanim svježim voćem ili sa malim porcijama voćne salate. Vi samo uputite restoransko osoblje kad i kako se dijele odnosno serviraju, i to je to!


Mnogo ideja za detalje možete naći i na našem Forumu, a ako vi imate neku originalnu ideju, podijelite ju putem foruma s nama.

Za kraj, uživajte u svom vjenčanju snova bogatom detaljima!


Pripremila: Branka Biščan 20.4.2008.

Povezani članci i teme:


Pošalji prijatelju Dodaj u Favorites/Bookmarks Ispiši Podijeli na Facebooku Objavi na Twitteru Pošalji na Delicious Objavi na MySpace Preporuči na Stumbleupon
Imenik djelatnosti, usluga i proizvoda za vjenčanje Angelus art
Restoran Laguna
Marketing
Kozmetički studio La Verne
Zaručili ste se? Sljedeći korak je...
Informacije o sklapanju braka i potrebnim dokumentima
Preuzmite predložak kartica s imenima za stolove
Savjeti za darivanje mladenaca
Download: bojanka i slikovnica za male goste
Brankin kutak: Kako odabrati boje, temu ili stil vjenčanja?
Dariov kutak: 50 originalnih načina kako zaprositi