Brankin kutak
Dariov kutak
Profesionalci savjetuju
Blog mladenaca
Imenik usluga
Vjenčanja Divlje vode Dijeta

Izbor boja kao teme vjenčanja

Odabir teme vjenčanjaU posljednje vrijeme na vjenčanjima je došlo do eksplozije vatrometa boja. Mladenke sve smjelije kombiniraju žarke, naizgled nespojive boje, koje u stručnim rukama cvjećara i dekoratera dobivaju na stilskoj vrijednosti. Dopušteno je gotovo sve, kombinacija svih boja kroz spektar: analognih boja (one koje se nalaze jedna kraj druge u spektru), monokromatskih boja (sve nijanse iste boje) ili komplementarnih boja (boje koje se nalaze jedna nasuprot druge u spektru). Naravno moramo spomenuti i ne-boje: bijelu, crnu i sivu, bijelu kao dominantnu na svakom vjenčanju i koja se zapravo teško može izbjeći (obično su stolnjaci i tanjuri bijeli koliko god se trudili imati obojano vjenčanje), a sve više se u modernim kombinacijama javljaju i crna i siva kao netradicionalne boje za vjenčanje.

Kako to izgleda u praksi? Sa malo mašte, vrlo zanimljivo i lijepo. Na kraju teksta pripremila sam vam tri inspiracijska kolaža u različitim bojama i temama.

Savjeti kako izabrati boju kao temu vjenčanja

Postoji nekoliko savjeta kako izabrati boje za vjenčanje: prvo je poželjno znati gdje će se odvijati svadbena večera: ukoliko je to restoran ili sala u kojoj prevladavaju crvene boje i viktorijanski stil namještaja, moderna kombinacija kiwi-zelene i ružičaste poput ciklame neće se dobro uklopiti. Uz takav dominantan interijer potrebno je uskladiti temu, te izabrati boje koje će još više istaknuti ljepotu i originalan stil prostora (radi kojeg ste se vjerojatno i odlučili za taj prostor).
Drugo, ako imate odabranu temu od koje ne želite odstupiti, a niste odabrali restoran, ne tražite čudo pokušavajući naći salu u svojim bojama. Umjesto toga koncentrirajte se na traženje neutralnog prostora koje ne nameće boje, poželjno u bijelim ili krem tonovima, sa puno svjetla, kako bi vaši detalji i ideje dekoracije još više došli do izražaja.

Treće, ne pretjerujte! Ne želite da vam gosti komentiraju nešto poput "ako otvorim paštetu, hoće li i ona biti roza?". Tema treba biti odrađena sa stilom i mjerom, a to s lakoćom možete postići ako se držite uputa u kratkom vodiču kada primijeniti temu vjenčanja.

Inspiracijski kolaži za ljubičasto, plavo i fuksija-smeđe vjenčanje:

Smeđa i roza kao tema vjenčanja

Ljubičasta i bijela kao tema vjenčanja

Plava kao tema vjenčanja


Pripremila: Branka Biščan, 17.11.2008.

Povezani članci i teme:


Pošalji prijatelju Dodaj u Favorites/Bookmarks Ispiši Podijeli na Facebooku Objavi na Twitteru Pošalji na Delicious Objavi na MySpace Preporuči na Stumbleupon
Imenik djelatnosti, usluga i proizvoda za vjenčanje Angelus art
Restoran Laguna
Marketing
Kozmetički studio La Verne
Zaručili ste se? Sljedeći korak je...
Informacije o sklapanju braka i potrebnim dokumentima
Preuzmite predložak kartica s imenima za stolove
Savjeti za darivanje mladenaca
Download: bojanka i slikovnica za male goste
Brankin kutak: Kako odabrati boje, temu ili stil vjenčanja?
Dariov kutak: 50 originalnih načina kako zaprositi